7 Kasım 2015 Cumartesi

YÖK protestosunda polis tehdidi: Artık hiçbir şey eskisi gibi değil!

YÖK’ün kuruluş yıldönümünü protesto eden öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Akdeniz ve Mersin üniversitelerinde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Beyazıt’taki gösteriler sırasında Bianet muhabiri Beyza Kural’ı ters kelepçe takarak gözaltına alan polis, “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi değil artık, bunu öğreteceğiz size” diye bağırdı.
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 34. kuruluş yıldönümünde birçok üniversitede eylem yapmak isteyen öğrencilerle güvenlik güçleri arasında olaylar yaşandı.
Muhabire ters kelepçe
İstanbul Üniversitesi’nde, 32 öğrenci gözaltına alındı. Müdahale sırasında Bianet muhabiri Beyza Kural gözaltına alındı. Ters kelepçe takılan Kural, meslektaşlarının araya girmesi ile serbest bırakıldı. Bianet’in internet sitesinde yayımlanan videoda Kural’a bir polisin, “Artık hiç birşey eskisi gibi değil, bunu öğreteceğiz size” diye bağırdığı görüldü.
Gaziantep’te iki yasadışı sol örgütü üyesi, Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdürün odasını bastı. Odaya pankart asan bu kişiler, YÖK’ün kuruluşunu protesto etti. İhbar üzerine okula polis ekibi sevk edildi. 2 şüpheli, kapıyı kıran polisler tarafından gözaltına alındı.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde camlara asılan afişler, çevik kuvvet tarafından sökülürken, çatıya çıkan iki öğrenci, olta ile bağladıkları afişi çevik kuvvet görevlilerine doğru salladı.
Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde 9, Ankara Üniversitesi’nde de 4 kişi gözaltına alındı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder