13 Kasım 2015 Cuma

Fidan'ın ipi çekiliyor!







MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınması konusunda kararın kesinleştiği öğrenildi. Fidan’ın yerine en güçlü adayın Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın olduğu bildirildi.
1 Kasım seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediği yeni düzenlemeler için düğmeye basıldı. Erdoğan’ın gözden çıkardığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili olarak kararın verildiği belirlendi. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre, karar Fidan’a da bildirildi. Ancak Fidan birçok sırra sahipti. Bu nedenle Fidan’ın hangi görevi istediği kendisine soruldu. Onun için BM Daimi Temsilciliği düşünülmüştü. Ama Fidan’ın Washington Büyükelçiliğini istediği öğrenildi. Erdoğan’ın Fidan’ın isteğini kabul etmek zorunda kaldığı kaydedilirken, yerine geçecek isimler arasında en kuvvetli adayın Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan, yeni sırdaşı İbrahim Kalın olduğu ifade edildi. Erdoğan’ın Fidan’ın yerine düşündüğü bir başka isim de Bursa Valisi Münir Karaloğlu. Kararın henüz kesinleşmediği, ama şu anda ibrenin Kalın’dan yana olduğu belirtildi.

BÜYÜKELÇİLER KARARNAMESİ
Dışişleri Bakanlığında büyükelçiler kararnamesi için 6 ay sonrası konuşuluyor. Bu da Nisan-Mayıs aylarına denk geliyor. Ancak Fidan’ın atamasının 6 ay bekleyip beklemeyeceği bilinmiyor. Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar, Fidan için Washington Büyükelçisi atamasının erkene alınabileceğini ve şu anda görevde olan büyükelçinin erken bir tarihte değiştirilebileceğini vurguladılar.

FİDAN GİTTİ, GELDİ
Erdoğan’ın “sırdaşım” dediği ve ABD Başkanı Obama ile görüşme heyetine bile dahil ettiği Hakan Fidan, 7 Haziran seçimleri öncesinde Erdoğan’ın karşı çıkmasına rağmen MİT Müsteşarlığından istifa ederek AKP’den milletvekili adayı oldu. Fidan’ın bu tutumuna Erdoğan sert tepki verdi. Tepkisini televizyon ekranlarında da dillendirdi. Bu gelişme üzerine Fidan adaylığını geri çekerek MİT Müsteşarlığına döndü. Erdoğan’ın yakın çevresi, Fidan’ın bu hareketini Erdoğan’ın, “Davutoğlu ile birlikte kendisine kumpas” olarak değerlendirdiğini, istifanın uluslararası bir planın parçası olduğunu iddia etmişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder