19 Kasım 2015 Perşembe

Kelepçeden sonra ikinci zulüm!


Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘makul şüphe' iddiasıyla yürütülen soruşturmada yaşanan hukuksuzluklara ve skandallara bir yenisi daha eklendi.
Başörtülü kadınların, çocuklarının gözleri önünde Kelepçelenmesi ve emniyetten de bu şekilde çıkarılmasının ardından, daha önce serbest bırakılan 7 kişi tekrar gözaltına alındı. Polis, söz konusu kişilerin evlerini, kaçma şüpheleri olmamasına rağmen gece saat 01.00'de bastı.
Manisa'daki polis baskınlarında yaşanan hukuksuzluklar, başörtülü kadınların çocuklarının gözleri önünde kelepçelenmesiyle başlamıştı. Türkiye'de infiale yol açan bu skandal uygulamadan sonra kamuoyundan gelen yoğun tepki üzerine Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren görevinden uzaklaştırıldı. Vali Erdoğan Bektaş ise yaptığı skandal ‘başörtülü, başörtüsüz' ayrımcılığı açıklaması sebebiyle özür dilemek zorunda kalmıştı. Hakkında ise inceleme başlatılmıştı.
Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılan 20 kişiden bazıları hakkında savcılık, tutuklanmaları talebiyle Manisa 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz etti. Bunun üzerine hakimlik, yedi kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Bu karar üzerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, söz konusu kişilerin evlerine saat 01.00'de baskın yaptı. Aralarında öğretmen, esnaf ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.
İkinci kez gözaltına alındıktan sonra doktor raporu için hastaneye götürüldüğü sırada yaşadıklarına isyan eden din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmeni Şemsettin Ayyıldız şunları söyledi: “Bu ahlâksızca zulmü reva görenleri Allah perişan etsin. Hırsızlık yapmadım, rüşvet yemedim. Ben evimde bile aileme bıçağı tersinden veriyorum ki ürkütmemek için. Terörden tutuklanıyorum ben. 56 yaşında bir din dersi öğretmeniyim. Allah'tan korkun.”
BİR KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Öte yandan aynı operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan esnaf İ.A. önceki akşam İstanbul'da polise teslim oldu. Gece Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen esnaf, ifadesi alındıktan sonra dün sabah adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Manisa Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen İ.A., denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder