11 Kasım 2015 Çarşamba

Ertuğrul Günay: Kadınlara kelepçe skandal!





Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, dün Manisa’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 kişi arasında bulunan iki kadına da kelepçe takılmasına tepki gösterdi.
Bunu hukuk açısından skandal, insanlık açısından büyük ayıp olarak değerlendiren Günay, Türkiye’de yaşanan olayların ancak darbe dönemleriyle kıyaslanabileceğini, yapılanların 28 Şubat’ın çok ötesinde olduğunu iddia etti.
Ertuğrul Günay, yaptığı açıklamada, “Çeşitli yardım kuruluşlarında çalışan kadınlara kelepçe vurularak gözaltına alınmaları, 21. yüzyıl Türkiye’sinde utanç verici, izah edilmez bir tablo. Kadınlar başörtülü olabilir, başörtüsüz olabilir, bu çok önemli değil, kadın olmaları önemli. Herhangi bir terör eyleminin zanlıları değiller. Bir soruşturma, bir yardım kuruluşuna yapılmış bulunan bir suçlama nedeniyle bir soruşturma sonrası gözaltına alınmışlar ve ellerine kelepçe takılması bir insanlık ayıbı.” dedi.

'HERKESİN BİLDİĞİ ÇOK VAHİM SUÇLARIN ZANLILARI KELEPÇESİZ SEVK EDİLİYOR'
Herkesin bildiği çok vahim suçların zanlılarının kelepçesiz sevk edildiğini ileri süren Günay, “İşte Antalya’da dün olduğu gibi ülkemizden çıkarılması ihtiyacı hissedilen yabancı kökenli IŞİD zanlıları serbest bırakılırken kadınların gözaltı işlemlerinin toplumu ürkütmek, korkutmak suretiyle kelepçeyle sevk edilmeleri, sanıyorum ki her insanın vicdanını sızlatmıştır ve bu tablo bırakın toplumu korkutmayı, tam tersine bu uygunsuz işlemi yapanlara karşı toplumun haklı bir isyanına, infialine neden olmuştur.” diye konuştu.

'ÜLKEMİZDE YAŞANANLAR ANCAK DARBE DÖNEMLERİYLE KIYASLANABİLİR'
Şu anda Türkiye’de yaşanan olayların ancak darbe dönemleriyle kıyaslanabileceğini öne süren Günay, sözlerini şöyle tamamladı; “Şu anda ülkemizde olanlar darbe döneminde, çeşitli darbeler döneminde yapılanlarla ancak kıyaslanabilir ancak bazı tablolar var ki ve bazı haksız suçlamalar var ki darbe dönemlerinde görmenin bile çok ötesinde. Elbette 28 Şubat’ta yapılanların çok ötesinde.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder