23 Kasım 2015 Pazartesi

Emre Uslu: 'AKP’LİLER PARTİLERİNDEN UTANIYOR…'

Eskiden arkalarından “ne kadar iyi, ne kadar dindar adamlar” denilen AKP’lilerin bugün arkalarından “ne kadar hırsız, ne kadar zalim adamlar” deniyor.
Peki AKP’ye oy veren %49 neden oy veriyor? Korku ve suçluluk psikolojisi nedeniyle. Çevrenize bakın, komşularınıza, iş arkadaşlarınıza, çocuklarınızın ailelerine sorun, AKP’liler muhaliflerin yanında göğsünü gere gere “AK Partiliyim” diyebiliyor mu? Elbette hayır. Ancak ve sadece AKP’lilerin yoğun olarak bir arada bulunduğu ortamlarda, AKP’li olmanın menfaat sağladığı ortamlarda, göğsünü gere gere değil ama bağıra bağıra AK Partiliyim diyorlar.
Aslında bu gözlemi yapmak uzaklara gitmeye de gerek yok. Twitter ve Facebook’a bakın AKP’lilerin ve AK Trollerin çoğunun sahte isimlerle hesaplar açtığını göreceksiniz. AKP’liler insanlara küfür ederken de AKP’li olduğunu söylerken de gerçek adıyla bunu söyleyip açıklayamıyorlar neden?
Devlet kendileri, savcılar hukuku rafa kaldırıp AKP’lilere çalışıyor, mahkeme yok, polis tetikçileri gibi çalışıyor, AKP’ye laf söyleyenin peşine mafyadan istihbarata herkes takılıyor. Peki bunca güce rağmen AKP’liler sosyal medyada kendi adıyla neden yazamıyor? Neden çıkıp görüşlerini ve “davalarını” insan gibi kendi isimleriyle savunmuyorlar da sahte isimlerin arkasına sarılıyorlar?
Nedeni yukarıda açıkladığım korku ve utanma duygusu. AKP’li olmaktan korkuyor ve utanıyorlar. Sosyal medyada kendi adı ve soyadıyla AKP’yi savunsalar, iş çevrelerinde ayıplanacaklarını biliyorlar. Çünkü gerçek hayatta AKP’li olmak hırsıza destek vermek, ahlaksızlığa onay vermek, zulme omuz vermek anlamına geliyor.
Twitter’de kendi adıyla AKP’ye destek veren bir trol iş yerine gittiğinde onu takip eden insanların ona bakışından utanacağı için sahte isimlerle yazıyorlar. Bir tür suçluluk psikolojisi içinde olduklarından dolayı hem AKP’ye gizliden gizliye destek veriyor, hem de bunu açıklayamıyorlar. Çünkü AKP’li olmanın yüz kızartıcı suça, hırsızlık ve gasp suçuna, utanılacak bir suç ortağı olmak demek olduğunu biliyorlar…
Anketlerin AKP’nin alacağı oyları tahmin edememe sebebi de bu. İnsanlar AKP’li olduğunu yabancı birine açıklayamıyor. Utanıyor ve korkuyor. Bunun için Anket şirketleri yanıldı. Oysa 2011 seçimleri öncesinde en fazla yanılan anket şirketi bile AKP’nin alacağı oy oranını doğru tahmin ediyordu. Nedeni basit. İnsanlar o dönemde AKP’ye oy vermenin utanılacak ve korkulacak bir suç ortaklığı olduğunu düşünmüyordu. Bu yüzden tercihini kolayca açıklıyordu…
AKP’li olmanın utanılacak bir şey olduğunu AKP’liler bile teyit ediyor olmalı ki kendi isimleriyle partilerine destek veremiyor.
Peki AKP’liler neden korkuyor?
AKP’liler yarın başlarına gelecekten değil, satılmaktan korkuyor. Onlar da biliyor ki savundukları partileri yeri geldiğinde onları yüzüstü bırakıp yeni bir gömlek giyer.
Onlar da biliyor ki dün hocalarını satanlar yarın sıkışırsa partililerini de satar. Bu yüzden bir yandan gönül verdikleri partilere destek verirken bir yandan da ne olur ne olmaz diye kendilerini korumaya almaya çalışıyorlar. Bu yüzden kendi adlarıyla partilerini savunamıyorlar…

Ayrıca doğaları gereği muhafazakar kitleler zaten çekingen, hatta biraz da korkaktırlar. Bu yüzden de onların en güçlü oldukları dönemde bile göğüslerini gere gere AKP’yi savunamadıklarını görüyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder