7 Kasım 2015 Cumartesi

Doğan Grubu'ndan sert açıklama!

Doğan Grubu'ndan, dün bazı gazetelerde yer alan, Grubun Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın telefonlarının dinlenerek şantaj yapıldığı haberlerine sert açıklama geldi.
Doğan Grubu adına Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu tarafından yapılan açıklamada, dün basında Doğan ailesinden Vuslat Doğan Sabancı ile grubun bazı yöneticileri ve yazar ve gazetecilerinin hukuk dışı telefon dinlemelerine maruz bırakıldığı yönünde haberler yer aldığına işaret edildi. Benzer haberlerin önceki yıllarda da gündeme geldiği ifade edilen açıklamada, açılan soruşturmaya adı geçen şahısların müdahil oldukları kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Yasa dışı telefon dinlemeleri kişilik haklarına ne kadar ağır bir tecavüz ise, Ethem Sancak'ın sahibi olduğu bir gazetenin bugünkü (dünkü) nüshasında yapılan da kişilik haklarına aynı alçaklıkta bir tecavüzdür. Bu gazete telefon dinlemelerine ilişkin haberi verirken, Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan'a şantaj yapıldığı gibi bir yalanı dolaşıma sokmuştur. Bu alçakça bir iftira ve haysiyet cellatlığıdır. Bu gazete ve benzeri alçakça iftiraları ortaya atan bazı tetikçi medya kuruluşları, hangi bilgi ve belgeye dayandıklarını ortaya koymak ve iftiralarını ispat etmekle yükümlüdürler. Hukuk tanımazlık ve başkalarının hak ve özgürlüklerine tecavüz açısından bu gazete ve benzeri iftiraları atan diğer tetikçi medya kuruluşlarının, bizleri hukuk dışı telefon dinlemeleriyle mağdur edenlerden hiçbir farkı yoktur. Bizim tek güvencemiz hukuktur. Her kim hukuka aykırı davranıyorsa karşılığını görmeli ve cezalandırılmalıdır. Bu konuda devletimize güveniyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de haklarımızı korumak için hukuken mümkün olan her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder