20 Haziran 2015 Cumartesi

Paranaense’den Fenerbahçe’ye: Fernandaolar’ı birlikte yetiştirelim




"Süper Lig’in gol kralını Kanarya’ya satan Brezilya kulübü, kurduğu müthiş altyapı sistemine ortak arıyor. Oyuncu antrenör değişimi, ortak kamp yapmak gibi uygulamalar için Avrupa’dan ve Türkiye’den takım bakıyor. İlk teklif de Sarı-Lacivertlilere olacak."

Fernandao’yu Fenerbahçe’ye satan Atletico Paranaense’nin önemli bir yapılanması var. Öncelikle Fernandao örneklerini çoğaltmak istiyorlar. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’dan birçok takıma kiralık oyuncu vermek, karşılığında yine alt yapıdan kiralık oyuncu almayı hedefliyorlar. Hatta belirlenen isimler var. Yardımcı hocaların da karşılıklı değiştirilip staj görmeleri planlanıyor. Bu konuda öncelikle Fenerbahçe ile görüşülecek. Fernandao transferinde gelişen ilişkiler kullanılacak. Brezilyalılar, Fenerbahçe’ye ocak ayında birlikte kamp yapmayı da teklif edecekler.

SCOTT PİRİ ORADA ÇIKTI!

Paranaense’ye dair bir diğer ilginç konu da Scott Piri!.. Bu tanıdık isim, şimdi Brezilya’da. ABD’li çalıştırıcı, Fernandao gibi yetenekli oyuncuları küçük yaşta bulup, kaliteli altyapı sistemi içinde yetiştiren ve dünyaya pazarlayan Atletico Paranaense’de görev yapıyor. Kulüp Başkanı Petraglia, Piri’ye  güveniyor.

Performans uzmanı Scott Piri, Fatih Terim’in yıllarca en önemli silahlarından birisi olmuştu. 2008 Avrupa Şampiyonası için Türkiye’yi hazırlamıştı. Terim, 2011-2012 Galatasaray’ın başına geçtikten sonra Galatasaray’a gelmiş ve futbolcuları yaşlarına, mevkilerine, kas yapılarına göre özel çalıştırmıştı. Terim gidince işine son verilmişti.

MAAŞ FARKI NEDENİYLE BURSA'YI REDDETTİ

Timsahlar opsiyonu kullanmak istedi. Ancak Fernandao daha iyi ücret önerisi nedeniyle Kanarya’yı tercih etti.

Fernandao için 5 milyon euroluk satın alma opsiyonu olan Bursaspor, verdiği rakam daha düşük olsa da Paranaense’ye resmi teklif yaptı. Ancak futbolcu, yıllık ücreti daha yüksek öneren Fenerbahçe’yi seçti. Kanarya 3.5 milyon euro bonservis ve yıllık yaklaşık 1.7 milyon euroluk ücretle işi bitirdi.

 
http://www.herkulhaber.net/spor/paranaenseden-fenerbahceye-fernandaolari-birlikte-yetistirelim/5916/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder