24 Haziran 2015 Çarşamba

AK Saray'daki 1 Milyonluk İftar'la Beyaz Saray'daki İftar Farkı

"Milyarlarca lira maliyeti ile gündemden düşmeyen AK Saray'da Erdoğan'ın din adamlarına verdiği dev masadaki iftar tartışmalara yol açtı. 1 milyonluk AK Saray'daki iftar ile Beyaz Saray'da Obama'nın mütevazi sofrası ortaya ilginç bir tablo çıkardı"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi akşamı AK Saray’da aralarında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve din adamlarının yer aldığı 29 kişiye iftar verdi.
1 MİLYONLUK İFTAR MASASI
Kalabalık heyetin iftar yaptığı dev boyutlardaki masanın maliyeti ise dudak uçuklattı. Bu şatafatlı masanın toplam maliyetinin tam 1 milyon 8 bin lira olduğu ortaya çıktı.
Bu miktar 87 bin 653 kişinin Ramazan fitresine denk geliyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de kendisine hediye edilen Mercedes'i ilk kez bu iftarda kullanmıştı.
GÜLLER HOLLANDA’DAN

Bugüne kadar AK Saray’la ilgili sayısız maliyet açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu defa o iftar sofrasının maliyetlerini hesapladı. Buna göre 30 kişilik devasa masa özel üretim ve fiyatı tam 240 bin lira, 29 kolçaklı sandalye, tanesi 15 bin liradan olmak üzere 435 bin liraya mal olmuş.
Masayı kaplayan örtünün fiyatı ise 13 bin 800 lira. Altlık 70 metrekare, üst kapak ise 45 metrekare olan bu örtü de yine özel üretim. Bu örtünün bir metrekaresinin kumaş artı dikiş maliyeti 140 lira. Masanın ortasındaki üç çiçek grubunun maliyeti 7 bin 500 lira, dörtlü vazo grubunun maliyeti 32 bin lira, Hollanda’dan getirilen beyaz güller 4 bin 800 lira ve kişi başı yemek gideri de 2 bin 320 lira olarak hesaplandı.





İFTAR DEĞİL RESMEN İSRAF
AK Saray’da din adamlarının ağırlandığını hatırlatan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şatafatlı masanın maliyetinin israf boyutuna vardığını söyledi.
“Bir gülün maliyeti bir kişinin fitresi” diyen Candan, AK Saray’ın lüks ve şatafatın simgesi haline geldiğini vurguladı. Candan, şöyle devam etti:
“Gecekonduda iftar açan yöneticiden, Kaçak Saray'da lüks altın şeritli logolu tabaklarda, altın varaklı bardaklarda, tabak altı ve ekmek altı gümüş suplalarda, iftar açan bir süreçle karşı karşıyayız. Halka ait olan alanda, hukuka rağmen, vasiyete rağmen hukuksuz bir şekilde inşa edilen Kaçak Saray’da 87 bin 653 kişinin fitresine bedel bir iftar masası ile karşı karşıyayız. Kent izleme merkezi uzmanlarımız tarafından yapılan tespitlerde, güller Hollanda'dan geliyor. Masada yaklaşık 400 adet gül var, tanesi yaklaşık 12 lira civarında.”

[Haber görseli]

BEYAZ SARAY İFTARI
Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milyonluk iftarı gündem oluştururken, Amerika’da Başkan Barack obama’nın verdiği iftar yemeğinden gelen görüntüler aradaki büyük farkı ortaya koydu. Geleneksel Beyaz Saray iftar yemeğine ev sahipliği yapan Obama’nın, konuklarıyla oturduğu masanın boyutları ve salonun mütevazı görüntüsü dikkat çekti.

http://www.herkulhaber.net/genel/ak-saraydaki-1-milyonluk-iftarla-beyaz-saraydaki-iftar-farki/6121/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder