23 Haziran 2015 Salı

Erdoğan Davutoğlu'nu Çizdi mi? Adayı Abdullah Gül mü?

"Ahmet Sever'in kitabı sonrası Erdoğan ve Gül'ün 1 saat başbaşa görüşmesi, Davutoğlu'nun o toplantıya çağırılmaması üzerine HDP'li Dengir Mir Mehmet Fırat'tan çarpıcı bir iddia geldi."

AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve partinin iç dinamiklerini çok iyi bilen Dengir Mir Mehmet Fırat, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığı için Abdullah Gül'ü aday gösterebileceğini iddia etti.
Hatırlanacağı üzere Demirel'in cenazesi sonrası Erdoğan ve Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in odasında görüşmüştü.
İşte Fırat'ın açıklamalarından satırbaşları:
'GENEL BAŞKAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK'
Siyaset mühendisleri devreye girdi. Orta sahada bir parti kurulabilir diyordum. Bunun önüne geçmek için AKP içinde genel başkan değişikliğine gidilecek. Bu süreç içinde de 3 yıl yasağına takılan ama bir türlü siyasete doymayan benim gibi ak saçlılar yeniden siyasete dönecekler ve ondan istifade edecekler. Bunlar siyaset olmadan yaşayamayan insanlar.
'ADAYIM GÜL KARDEŞİM DEMESİ ŞOK YARATMAMALI'
Şu anda AKP genel başkanlığı ve başbakanlık tartışma konusu. Son olarak yapılan Çiçek-Gül görüşmeleri nazara alındığında Abdullah Gül ve 3 dönemlikler bir şekilde yeniden bünyeye alınmak isteniyor. Gül'ün yapılacak bir kongrede bu kez Sayın Cumhurbaşkanının 'Benim adayım Abdullah Gül kardeşimdir" demesi şok yaratmamalı. Bu çekişme içinde nasıl bir koalisyon oluşur izleyeceğiz.
'ERDOĞAN MHP, DAVUTOĞLU CHP İLE KOALİSYON İSTİYOR'
(Koalisyon pazarlıkları) Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bu konuda görüş ayrılığı var. Erdoğan MHP ile koalisyon isterken, Davutoğlu CHP ile koalisyonu istiyor.

http://www.herkulhaber.net/genel/erdogan-davutoglunu-cizdi-mi-adayi-abdullah-gul-mu/6048/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder