5 Haziran 2015 Cuma

Erdoğan'ın Uşak mitinginde şok!



"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Uşak'ta açılış tiyatrosu eşliğinde yaptığı mitinge katılanlar tek tek sayıldı. Yandaşlar tarafından 10 binlerle ifade edilen mitinge katılımın sadece 2 bin 360 kişi olduğu belirlendi."



Uşak Haber Merkezi adlı haber sitesi Erdoğan'ın Uşak mitingine katılanları tek tek saydı. Habere göre Erdoğan'ın mitingine katılanların yandaş medya tarafından abartıldığını aslında gerçeğin böyle olmadığı öne sürüldü.

İşte sitede yeralan haber;


Bilindiği üzere 27 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uşak'a geldi. Aylardır faaliyette bulunan Adliye Sarayı, yine eğitim öğretime halen devam eden İmam Hatip okulu, Eşme Gölet Sulama tesisi, Karahallı Atık Su Arıtma Tesisi gibi Bakanlık düzeyinde açılışlara dahi komik düşebilecek bazı tesislerin açılışını da gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan; açılış tiyatrosunun sona ermesinin ardından, Cumhurbaşkanı kimliğini unutmuşçasına Ak Parti propagandası tüten bir konuşma yaptığı mitingi gerçekleştirdi.

Miting sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyen kalabalığın kaç kişiden oluştuğuna ilişkin, sosyal medyada halk arasında ve gazeteciler arasında ciddi tezatlar içeren tahminler yapıldı. Hemen her gazeteci kalabalıkla ilgili tahmin ettiği rakamı manşetlerine taşıdı. Uşak Haber Merkezi 3 bin kişi vardı derken, 10 binler şeklinde manşet atan internet gazeteleri de vardı. Yine bazı gazeteler 15 bin, bazıları 25 bin rakamını manşetine taşıdı. 30 Bin rakamını verenleri dahi gördük.Tabi bu verilen rakamlara devamsız yazılmama taahhüdü olan öğrenciler, Devlet dairelerinde çalıştığı halde izinli sayıldığı iddiaları kamuyounda konuşulan kamu personeli, Orman dairesi ve açılışı yapılan hastane başta olmak üzere kamu kurumlarında çalışan taşeron işçileri de dahil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Uşak'a geldiği günün sabahı yayımlanan, Açılış Tiyatrosu İşe Yaramayacak, Uşak Halkı Tayyip Erdoğan'a Beklediği İlgiyi Göstermeyecek!" başlıklı köşe yazımda belirttiğim bazı hususlar ve 3 bin başlığımıza yaptığı yazılı basın açıklaması ile cevap veren Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser de 3 bin derken "YALAN" söylediğimizi belirterek mitingte 25 bin kişi olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Facebook sayfamda "Noter huzurunda mitinge ait Erdoğan kürsüdeyken çekilen fotoğraflarda kaç kişi olduğunu tespit edelim; şayet verdiğim rakamdan fazla kişi çıkarsa gazeteciliği bırakayım" sözünü vererek AKP'lilere meydan okudum. Ancak o gün bu gündür bu meydan okuyuşuma herhangi bir cevap gelmedi. Gazetecilik hayatımız boyunca hiç bir sözümüz ya da haberimizin yalanlanmamış olması ile övünen Uşak Haber Merkezi ekibi olarak bunun üzerine mitingte Erdoğan'ın konuştuğu esnada çektiğimiz resimlerde kaç kişi olduğunu şemsiyelerin varlığından yararlanarak üzerlerine rakamları yazmak sureti ile kaç kişi olduğunu tespit etmeye karar verdik. Bu güne dek kentimizde bomba etkisi yaratan onlarca habere imza atan Uşak Haber Merkezi ve Son Nokta Gazetesi ekibi olarak her gün bizi güvenle okuyan 40 bin Uşak'lıyı yine mahçup etmediğimizi belgeledik.

Günlük ortalama 40bin insanın her gün okuduğu, yerel haberler yapan internet haber gazeteleri arasında Türkiye'nin en çok okunan yerel haber sitesi olma özelliğini koruyan Uşak Haber Merkezi olarak; halkımıza bize gösterdikleri ilgi ve güven için çok teşekkür ediyor, yalan habere asla tevessül etmeyeceğimizin namus sözünü bir kez daha verirken; yalanlanamama ünvanımızı koruduğumuzun ve koruyacağımızın altını bir kez daha çizerek, bize güvenmeye devam edin diyoruz.

Paylaştığımız resimin orjinal halini indirmek için resmin üzerine tıklamanız yeterlidir. Resmin farklı açılardan çekilmiş olması nedeniyle iki farklı resimde ve bir kişiyi dahi atlamadan (alanda yerde duran şemsiyeler, aynı şemsiye altında duran insanlar, güvenlik ve sağlık görevlileri dahil) mitinge katılan kişi sayısını belirledik. Yaptığımız sayım neticesinde sahneye yakın kısımda duran ve şemsiye kullanmayan insan sayısını noktalarla belirlerken şemsiyesiz insan sayısının 360 ve 220 kişilik iki grup halinde toplamda 580 kişi olduğunu tespit ettik. Miting alanının arka kısımlarına doğru yaptığımız sayımda ise alanda şemsiye altında bulunan 1470 kişi olduğunu belirledik. Sıklığın iyice azaldığı alanın arka kısmında ise belirlediğimiz 310 kişilik sayıyla birlikte mitinge katılan toplam sayının 2360 kişi olduğunu belirledik.+

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder