24 Temmuz 2015 Cuma

Terör örgütü IŞİD, Türkiye’deki turistleri hedefe koydu

" Ankara’nın terör örgütü IŞİD’in Suriye’deki mevzilerine düzenlediği etkili operasyon üzerine, örgüt sosyal medya üzerinden Türkiye’deki militanlarına saldırı hazırlığı talimatları vermeye başladı. "

Suriye tarafından “tweet” atan örgüt yöneticileri, uyuyan hücrelerinden ateşli silahlar edinmelerini; ateşli silah bulamazlarsa bıçak gibi kesici ve delici aletler temin etmelerini istedi.

Twitter’daki IŞİD hesaplarından, teröristlere saldırılarında vurmaları gereken hedefler de veriliyor. Bunlardan en dikkat çekeni, Türkiye’deki turistler oldu. “Ahmes Zirve” adlı twitter hesabından, IŞİD’e yapılan eşzamanlı operasyonlara karşı turistik alanlara misilleme düzenlenebileceği tehdidinde bulunuldu. IŞİD’li terörist, “Türkiye #islamdevletine karşı savaşı durdurmak zorunda yoksa sonu Tunus gibi olur. İD (İslam devleti) Tunus'da olduğu gibi turistleri kursundan geçirebilir” twit’ini paylaştı.

Mesajda özellikle Tunus örneğinin verilmesi dikkat çekti. Haziran’da Tunus’un Suse kentinde bulunan sahil kenarındaki Imperial Marhaba Oteli’nin sahilindeki turistleri yaylım ateşine tutan IŞİD, 39 kişiyi öldürmüştü. Saldırıda 36 kişi de yaralanmıştı. Sahile turist kılığında gelerek dehşet saçan IŞİD militanının adının Ebu Yahya el-Kayravni olduğu açıklanmıştı.

IŞİD saldırısından sonra, Tunus’a seyahat etmek isteyen binlerce turist rezervasyonunu iptal ederken, ülkede konaklayan yabancı tatilciler de tatillerini yarıda kesip geri dönmüşlerdi. IŞİD’in Türkiye’de aynı saldırı planı yapmasının perde arkasında da dünyanın gözünde Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu algısını oluşturmak olduğu vurgulandı.

Örgütün turistlere yönelik saldırı planlarını değerlendiren terör uzmanları, AKP hükümetinin sahil ve müzeler gibi turistlerin yoğun olarak bulundukları mekanları koruma altına alması gerektiğini söylüyor.

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder