10 Temmuz 2015 Cuma

Fenerbahçe'nin yeni transferi Robin Van Persie'nin geliş tarihi açıklandı




"Fenerbahçe, her konuda anlaştığı Van Persie ve kulübü Manchester United’la görüşmelere başlandığını KAP’a da bildirdi. Oyuncu, İngiltere’de sağlık kontrolünden geçirildi. İngiliz ekibine 6.5 milyon euro bonservis verilecek. Hollandalı yıldızın pazar günü İstanbul’da olması bekleniyor."

Transfer dönemine hızlı bir giriş yaparak Şener Özbayraklı, Fernandao, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Fabiano, Josef de Sousa ve son olarak Portekizli yıldız Luis Nani’yi resmi olarak kadrosuna katan Fenerbahçe’nin son bombası Manchester United’ın Hollandalı dünyaca ünlü yıldızı Robin Van Persie oldu. 31 yaşındaki isimle her konuda anlaşan Sarı-Lacivertli kulüp, yıldız isimle ve ekibiyle görüşmelere başlandığını dün KAP’a da bildirdi.

RESMİ İMZALAR İNGİLTERE'DE ATILACAK

Önceki gün Manchester United ile masaya oturmak için İngiltere’ye giden Fenerbahçe Sportif Direktörü Giuliano Terraneo yapılan pazarlıkların ardından İngiliz yetkilileri ikna etti. Sarı-Lacivertliler’in oyuncu için kulübüne 6.5 milyon euro bonservis bedeli vereceği belirtildi. United’in ikna edilmesinin ardından oyuncu dün İngiltere’de sağlık kontrolünden geçirildi. Terraneo’nun resmi imzayı da İngiltere’de attıracağı belirtildi. Yıldız ismin pazar günü İstanbul’da olması bekleniyor. Nani’de olduğu gibi büyük bir imza şov yapılacak.       

ADA'DA KONTROL SORUN DEĞİL

Fenerbahçe’nin Persie’yi Türkiye’de değil İngiltere’de sağlık kontrolünden geçirmesi kafalarda geçerlilik konusunda soru işareti oluşturdu. Ancak, söz konusu hastanenin FIFA tarafından onaylı bir hastane olması nedeniyle sonuçların her yerde geçerli olduğu öğrenildi.

13.5 MİLYON EURO GARANTİ, 5 MİLYON İMZA PARASI

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızın kendisine ne kadar ücret ödeyeceği de netleşmeye başladı. Sarı-Lacivertliler’in Van Persie ile 3+1 yıllık sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Hollandalı yıldızın 3 yıl için toplam 13.5 milyon euro ve 5 milyon euro da imza parası alacağı öğrenildi. Toplam maliyeti 18.5 milyon euro olacak.

RAKAMLARLA VAN PERSİE...

- Van Persie, 2004 yılından beri top koşturduğu Premier Lig’de 11 sezonda 144 kez fileleri havalandırdı.

- 457: Kulüp bazındaki toplam maç sayısı

- 212: Kulüp kariyerindeki attığı toplam gol sayısı

- 80: Formasını giydiği kulüplerde yaptığı asist sayısı

- Hollandalı yıldız, son 5 sezonda ise 96 gol atarken 41 kez de asist yaptı.

http://herkulhaber.net/spor/fenerbahcenin-yeni-transferi-robin-van-persienin-gelis-tarihi-aciklandi/7057/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder