22 Mayıs 2015 Cuma

Konya'da iş adamlarına algı operasyonu




"Konya merkezli yürütülen bir soruşturma çerçevesinde birçok adrese algı operasyonları başlatıldığı ve gözaltıların olduğu bildirildi."

Manisa'da yapılan algı operasyonunun bir benzerine Konya polisi imza atıyor. Konya Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah 06.00 sularında iş adamlarına yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen algı operasyonu kapsamında bu sabah birçok adrese polis baskını yapıldı.

Alınan ilk bilgilere göre operasyonun, 170 yıl hapis cezasına çarptırılmış eski bir suçlu ve avukatının şikayetiyle başlatıldığı öğrenildi. Operasyonda baştaKonyalı sanayici İbrahim Karadayı, Aktisad Başkanı Soner Cesur'un aralarında bulunduğu birçok işadamının evine baskın yapıldığı bildirildi.

Gözaltına alınan kişiler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.
ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ ERCAN TAŞTEKİN GÖZALTINA ALINDI

Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin gözaltına alındığını Twitter'dan duyurdu. Eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

 
17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından emniyette yaşanan tasfiyelere tepki olarak geçtiğimiz yılın nisan ayında istifa eden eski Bingöl Emniyet Müdürü ve GÜSAM Başkanı Ercan Taştekin sabah saatlerinde gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı.
 
Gözaltına alındığını Twitter'dan duyaran Taştekin, gözaltında olduğunu belirterek "Muhtemelen,konuşup gerçekleri söylediğimiz için. Sorun değil. Eyvallah." dedi. Üzerine, akla hayale gelmedik iftiralar atacaklarını bildiğini belirten eski emniyet müdürü, "Önemli değil. Ne yaptığımı/yapmadığımı ben de biliyorum herkeste biliyor. Eyvallah." ifadelerini kullandı.

ANADOLU ATAYÜN: İHBAR EDEN 2 İSİM...

Terör ve organize suçla mücadele uzmanı eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün, Konya’da bu sabah gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin Twitter hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu.

Operasyonun sebebi için "Hırsızlar kimi şikayet eder, elbette kendilerini yakalayan polisleri. Bu hırsızları da yakalayan biz olduğumuz için Konya'nın hırsızları da bizi şikayet etti." yorumu yapan Atayün, gözaltına alınan isimleri de paylaştı. Atayün, şikayetlerin yanı sıra dosyada 'meslektaşlarını ihbar eden kadrolu 2 ihbarcı baba-oğul avukat var: Hasip ve Şamil Şenalp' olduğunu kaydetti.
BU FOTOĞRAF GÜNDEM OLDU

Konya'da, fakir öğrencilere burs verdiği için gözaltına alınan yaşlı bir vatandaşın, koluna giren polisle aynı karede yer aldığı bu fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Yaşlı vatandaşın koluna giren polisin başını öne eğmiş hali dikkatlerden kaçmadı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder