20 Mayıs 2015 Çarşamba

Ford yönetiminden beklenmedik hamle



"işçilerin grevine destek vermek için üretimi durdurmaya hazırlanan Ford’da yönetimden karşı atak geldi."

Türkiye’nin önemli otomobil fabrikalarından Renault’da işçileringrevine destek vermek için üretimi durdurmaya hazırlanan Ford’da yönetimden karşı atak geldi. Ford Otosan yönetimi ‘parça ikmalinde yaşanan kesintiler‘ nedeniyle, üretimi durdurduğunu açıkladı.
 
Diken.com.tr'nin haberine göre, Renault’da işçilerin ücretlerin iyileştirme talebiyle başlattıkları grev kısa süre içinde Tofaş, Coşkunöz ve Mako fabrikalarına da yayılmış, Ford işçilerinin de yarından itibaren greve destek vereceği öğrenilmişti. Ancak Ford Otosan yönetimi, ikinci bir duyuruya kadar üretime ara verdiğini açıkladı.

Evrensel’in haberine göre işçilere yapılan açıklamada “Parça ikmalinde yaşanan kesintiler nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar üretim yapalmayacak. İdari ofislerde çalışanlar da dahil olmak üzere tüm sendika üyesi işçiler izinli sayılacak” denildi. Bu sayede üretim işçilerin grevi nedeniyle değil, ‘yönetim kararıyla‘ durmuş oldu.

İşten atılanlar geri alınsın

Öte yandan yönetim durdurmasa dahi yarın iş bırakacaklarını söyleyen işçiler, Bursa’da direnişte olan işçilerin talebinin kendilerinin de talebi olduğunu belirtti. İşçiler şimdiye kadar Ford Otosan’dan atılan 30-35 civarındaki işçinin de geri alınmasını talep etti.

 
Türk Metali istemiyoruz

Türk Metal Sendikası’nın patronla birlikte işçileri yıldırarak kölelik şartlarında çalışmaya zorladığını belirten işçiler, artık Türk Metali istemediklerini ve kendi temsilcilerini seçip kendi hazırladıkları sözleşmeleri imzalamak istediklerini vurguladı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder