4 Mayıs 2015 Pazartesi

Kamalak: O Saray'ı babanın kesesinden mi yaptın?


SP ve BBP’nin bir araya gelerek oluşturduğu Milli İttifak, İstanbul milletvekili adaylarını Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen bir törenle tanıttı. Toplantıya, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP lideri Mustafa Destici de katıldı. Kürsüye ilk çıkan Mustafa Destici, hükümetin politikalarını eleştirdi. Gelir dağılımında adaletsizlik yapıldığını vurgulayan Destici, Meclis’e girmeleri durumunda bu sorunu çözeceklerini söyledi. Destici, “Bu maya Türkiye’de işbaşına gelecek ve bozulan düzeni yeniden düzeltecektir. Biz bu mayayı tekrar hakim kılmak için, herkese adalet dağıtmak için ittifak kurduk. Bizler bu ülkede gelir dağılımındaki adaletsizliği bitirmek için bu ittifakı kurduk. Ülkedeki nimeti paylaşmak için iktidara talibiz.” şeklinde konuştu. Devlet geleneğiyle bağdaşmayan davranışların, normalleştiğini belirten Destici, “Bizim devlet geleneğimizle bağdaşmayan her türlü davranışlar, bugün normal bir davranış haline geldi. En büyük kaybımızın bu olduğunu düşünüyorum.” dedi. Destici, Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt kökenli vatandaşların haklarını vereceklerini belirterek, “Güneydoğu’da Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarını vereceğiz. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bizim kardeşimizdir.” diye konuştu.
HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK, AKP İKTİDARINDA MEŞRUİYET KAZANDI
SP lideri Mustafa Kamalak, Destici’nin ardından kürsüye geldi. Türkiye’nin çok büyük sorunlarla boğuştuğunu anlattı. AKP iktidarında, hırsızlık ve yolsuzluk gibi hadiselerin meşruiyet kazandığını vurguladı. Halka seslenen Kamalak, “Yolsuzluk, soygun gibi hadiseler hiçbir dönemde bu kadar meşruiyet kazanmamıştı. ‘Bunlar hırsız ama çalışıyorlar, yine de oy veririm.’ diyenlere sesleniyorum. Bir yanlışa, bir haksızlığa, bir kötülüğe, bir zulme destek olan ona iştirak etmiş olur. O kötülükten kendine pay alır. Bir iyiliğe vasıta olanlar için de o iyilikten pay ayrılır.” dedi.
AK SARAY’A 10 MİLYAR VERİRKEN KAYNAĞI NEREDEN BULDUN?
Mustafa Kamalak, İstanbul’daki aday tanıtım toplantısının ardından Kocaeli’nde halka hitap etti. İktidar partisinin kendilerine vaatlerinin kaynağını sorduğunu hatırlattı. Kamalak, “Sen 12 yıl içerisinde faiz babalarına tam 600 milyar lira ödedin. Nereden buldun kaynağı? Milletten vergi biçiminde almadın mı? Öbür taraftan mühendisler mimarlar diyor ki: ‘Şu Ak Saray var ya, bunun maliyeti en az 10 milyar lira.’ Kaynağı nereden buldun? Soruyorum, ey kaynak soranlar, bu kadar parayı siz babanızın kesesinden mi buldunuz? Cevap yok.” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder