27 Nisan 2015 Pazartesi

MAK Danışmanlık 2015 seçimleri son anketi



Seçmene yöneltilen "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplara göre;
AK Parti yüzde 45,15 ile ilk sırada CHP yüzde 24,9 ile ikinci sırada, MHP yüzde 15,25 ile üçüncü sırada, BDP-HDP ile yüzde 9,15 ile dördüncü sırada yer aldı.
Anketteki AK Parti ve CHP'nin seçim beyannameleriyle ilgili sorularda ise AK Parti'nin seçim beyannamesi yüzde 35 oranında "başarılı" bulunurken,
CHP'nin seçim beyannamesinin yüzde 50,5 oranında "başarısız" bulunduğu görüldü.
7 Haziran seçimlerinin nabzını tutan MAK Danışmanlık, seçim beyannamelerinin yanı sıra ülkenin en önemli sorununun ne olduğuna dair de bir araştırma yürüttü. Buna göre seçmene göre en önemli sorun "seçimler" oldu, seçimlerden sonra "işsizlik" ve "dolardaki artış" başlıkları geldi.
Araştırma şirketi, AK Partili seçmene "AK Parti'ye oy vermeseydiniz kime oy verirdiniz?" diye sordu. AK Partili seçmen CHP'ye yüzde 1'lik oranda şans tanırken MHP yüzde 31, HDP yüzde 10 ve Saadet-BBP ittifakı yüzde 35 oranını gördü.
CHP'li seçmene sorulan benzer soruda ise, AK Parti'ye yüzde 5, MHP'ye yüzde 41, HDP'ye yüzde 27, Saadet-BBP ittifakına ise yüzde 1'lik şans verildi.
MHP'li seçmen ise, kendi partisine oy vermediği takdirde, yüzde 25'le AK Parti'yi, yüzde 31'le CHP'yi, yüzde 1'le HDP'yi, yüzde 21 ile Saadet-BBP ittifakını destekleyeceğini söyledi.
HDP'liler yüzde 45 ile AK Parti'ye oy verecebileceğini ifade ederken bunu yüzde 15'le CHP ve Saadet-BBP ittifakı takip etti.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder